Inpaktips voor elke vakantie

26 Augustus, 2015 17:03

Iedere vakantie moet de koffer ingepakt. Wat neemt u mee, wat laat u thuis en hoe krijgt u alles makkelijk in de koffer? In dit blog een aantal inpaktips.

Voorbereiding

Voorbereiding kan ervoor zorgen dat het inpakken van de koffer een stuk sneller gaat. Dat begint met weten wat er nodig is op vakantie. Maak een lijstje met wat noodzakelijk is en welke kleding makkelijk te combineren valt. Slim is het om te kijken welke kledingstukken u kunt dragen bij het voorspelde weer. Zeventien verschillende shirts zijn leuk om mee te nemen maar denk ook aan hoeveel verschillende T-shirts u de praktijk zult dragen. Accessoires nemen weinig ruimte in terwijl ze kunnen zorgen voor veel verschillende outfits.

Inpakken

Ruimte besparen in de koffer kan door gebruik te maken van loze ruimtes. Stop opladers en sokken in schoenen en een klein busje haarlak in een hoek van de koffer. Een andere tip om ruimtebesparend kleding in te pakken is door deze niet te vouwen maar door deze op te rollen. Door kleding te rollen, bespaart u niet alleen ruimte maar wordt uw kleding ook nog eens minder kreukelig.

Voor de terugweg

De vakantie is een ideale tijd om boeken te lezen. Boeken nemen vaak een groot deel van de bagage in beslag. Een ereader of boekenruil kan uitkomst bieden. Als u een (tweedehands) boek meeneemt op vakantie kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen het boek op uw vakantiebestemming te laten. Extra ruimte in de koffer zorgt er bovendien voor dat er ook plaats is om souvenirs mee terug te nemen.

< Fietsen in heuvelachtig gebied De ideale zomervakantie in Portes du Soleil >