Privacy

Verwerking en beveiliging van persoonsgegevens

Wanneer u een boeking maakt om op één van onze accommodaties te verblijven, hebben wij bepaalde gegevens van u nodig. Ook in andere gevallen, zoals bij informatieaanvragen, de administratie omtrent bijvoorbeeld prijsvragen en het bezoeken van onze websites, verwerken wij gegevens. Hierbij maken wij ook gebruik van derden die bepaalde persoonsgegevens ontvangen en namens Romex Restate verwerken. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor de verzending van brochures en mailings of het verwerken van onze gastenenquête. Ingeval van een boeking worden uw gegevens vanzelfsprekend gedeeld met de accommodatie waar u zult verblijven.

Hieronder staat meer uitgebreid beschreven welke gegevens wij kunnen verwerken en wat wij daar mee doen:

Wat willen wij van u weten?

Voor- achternaam en geslacht
Om u op de accommodatie maar ook in onze verdere communicatie persoonlijk te kunnen aanspreken, gebruiken we graag uw persoonlijke gegevens. Deze zijn vanzelfsprekend ook nodig om uw boeking te kunnen registreren en de gegevens op te nemen in het nachtregister.

Adres en woonplaats
De boekingsgegevens sturen wij u per e-mail op. Heel som sturen wij informatie naar uw (t)huisadres toe.

Betaalgegevens
Uw boeking kan met creditcard of overboeking worden betaald, Uw gegevens worden in onze administratie opgeslagen om de betaling aan uw boeking te kunnen koppelen. Verder gebruiken wij uw bankrekeningnummer alleen wanneer u geld van ons terugkrijgt.

Telefoonnummer
Het kan zijn dat wij contact met u op moeten nemen over uw boeking. Wij e-mailen, bellen of sms-en als er nog vragen zijn. Soms bellen we voor aankomst of na afloop om te vragen of alles duidelijk is en of alles naar wens is

Geboortedata
Degene die een accommodatie boekt bij Romex Restate moet minimaal 18 jaar zijn. Bovendien kan toeristenbelasting afhankelijk zijn van de leeftijd van de personen die in de accommodatie verblijven. Daarom hebben wij geboortedata nodig.

E-mailadres
U krijgt een e-mail over uw reservering, factuur en boekingen die u heeft gemaakt. Nieuwsbrieven ontvangt u ook per e-mail. Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kunt u zich gemakkelijk uitschrijven via de link in de nieuwsbrief.

 

Verder gebruiken wij uw gegevens voor het volgende:

Gastenservice
U kunt met ons bellen, mailen en ons via social media benaderen.

Accommodaties en partners
Uw gegevens worden doorgegeven aan het accommodatie waar u verblijft en aan organisaties die activiteiten verrichten in verband met uw boeking. Dit betreft ook partijen die geen onderdeel uitmaken van de Romex Restate-organisatie. Dit betreft bijvoorbeeld het schoonmaakbedrijf of de verzekeringsmaatschappij indien u een reis- of annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Nieuwsbrieven
U kunt nieuwsbrieven en andere aanbiedingen van ons ontvangen. Voor de inhoud daarvan, kunnen wij kijken naar uw interesses en eerdere boekingen en soms ook naar gegevens van andere bedrijven. Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kan kunt u zich steeds uitschrijven via de link in de nieuwsbrief.

Reviews en gastenquête
U kunt andere gasten helpen met uw review. Door ervaringen te delen, geeft u anderen een nóg beter beeld van Romex Restate of een specifiek accommodatie. De antwoorden die u geeft in onze gast enquête worden door ons bekeken om onze dienstverlening verder te verbeteren. In dat kader kunnen we uw antwoorden en gegevens ook delen met onze accommodaties en partners, zoals schoonmaakdienstverleners. Er kan ook contact met u worden gezocht naar aanleiding van een ingevulde enquête, bijvoorbeeld om aanvullende vragen te stellen of om u te bedanken voor uw feedback.

Nachtregister
Bij het verblijf op één van onze accommodaties worden u gegevens ook ingevuld in een zogenoemd nachtregisterformulier. De gegevens van u en uw reisgezelschap worden verwerkt ten behoeve van de betreffende gemeente, onder meer voor het geval van calamiteiten. De gegevens kunnen in onze systemen worden verwerkt.

Acties
Indien u heeft deelgenomen aan een actie kunnen wij contact met u opnemen en informeren wij u indien u gewonnen hebt.

Contact, inzage, wijzigen of verwijderen gegevens en klachten
Op verzoek zullen wij u aangeven of wij persoonsgegevens van u verwerken. Verder kunt u deze gegevens onder omstandigheden opvragen, verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen, bijvoorbeeld als deze feitelijk onjuist zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat u geen gebruik meer kan maken van (een deel van) onze diensten.

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Mocht u een klacht hebben ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens dan kunt u zich ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

Bewaartermijnen
We zullen uw persoonsgegevens bewaren zo lang dat redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden zoals beschreven in dit document. Op basis van onder meer wetgeving kan het echter nodig zijn dat wij gegevens langer bewaren.

Grondslagen
Op basis van wetgeving moeten wij aangeven welke zogenaamde grondslagen gebruikt worden bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Daarbij wordt hoofdzakelijk gekeken naar de verwerking van gegevens op basis van 1) een overeenkomst, 2) in verband met een gerechtvaardigd belang van Romex Restate, 3) een gegeven toestemming en 4) in verband met een wettelijke plicht. 

Uw gegevens gebruiken wij hoofdzakelijk in verband met uw boeking en dus op basis van een overeenkomst met u. Uw boeking wordt geregistreerd en wij doen er verder alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aanvullende contactmomenten, zoals reviews, marketingactiviteiten en het registreren en analyseren van uw handelingen geschiedt in verband met een gerechtvaardigd belang van Romex Restate. U kunt zich ook zelf inschrijven voor een nieuwsbrief. In dat geval geeft u ons toestemming om uw gegevens hiervoor te gebruiken. Verder zijn wij wettelijk verplicht om uw gegevens op te nemen in het nachtregister.

Beveiliging gegevens
Wij maken voor de beveiliging van door ons verwerkte persoonsgegevens gebruik van uitgebreide veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens.

Cookie-beleid 
Romex Restate en derden gebruiken cookies (en andere technieken, gezamenlijk steeds cookies genoemd) om websitestatistieken te analyseren middels Google Analitics.  Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat bij uw bezoek aan een website op uw computer of andere apparatuur wordt geplaatst. Door het plaatsen van deze cookies kan Romex Restate u direct en in de toekomst beter van dienst zijn. Zowel Romex Restate als andere partijen waarmee wij samenwerken (zoals Google) kunnen cookies plaatsen op uw computer en andere apparaten.

Kunt u cookies verwijderen?
U kunt altijd de cookies op uw apparaat verwijderen via uw browser. U kunt ook zelf bepalen of u cookies wilt accepteren. In de meeste webbrowsers worden cookies automatisch geaccepteerd. U kunt uw browser zo instellen dat cookies worden geweigerd. Graag wijzen wij u er op dat het uitzetten van cookies uw gebruik van onze website (en andere websites) kan beperken.

U kunt het gebruik van Google-cookies uitschakelen door naar de Google-afmeldingspagina voor advertenties te gaan.

Wilt u adverteerders niet toestaan om uw gedrag te analyseren dan kunt u dat aangeven op de website van Your Online Choices.

Wijzigingen
Romex Restate behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy notice. Check daarom regelmatig het privacy notice voor een update.