Hoe ziet de wintersport van het winterseizoen 2021/2022 er in Frankrijk uit?

18 Oktober, 2021 13:04

Hieronder lees je meer over hoe het nu zit met Corona in Frankrijk, het reisadvies en de bijbehorende Corona maatregelen.

Momenteel staat het reisadvies voor Frankrijk op kleurcode geel en is een vakantie hier dus gewoon mogelijk. Echter, zijn er wel een aantal maatregelen van kracht en dien je rekening te houden met bepaalde regels.

Wat heb je nodig om Frankrijk binnen te mogen reizen:
Net zoals in Oostenrijk is het ook in Frankrijk vrijwel overal verplicht om je Coronastatus te tonen. De zogenaamde ‘pass sanitaire’ (gezondheidspas) laat zien of je gevaccineerd, getest of genezen bent.

Gevaccineerd

U dient minimaal 7 dagen volledig gevaccineerd te zijn met een door EMA goedgekeurd vaccine (Pfizer/BioNTech, Moderna of AstraZeneca) of minimaal 28 dagen met het Janssen-vaccin.

Getest

U dient een PCR- of antigeentest te kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur. Voor Nederlanders die Frankrijk vanuit Nederland inreizen, geldt dat de test maximaal 24 uur oud mag zijn. Testen in Frankrijk is voor toeristen niet gratis. Een PCR-test is €49,- euro en een antigeentest €29,- euro.

Genezen

U heeft een medische verklaring dat u in de afgelopen 6 maanden genezen bent van een COVID-19 besmetting. Deze verklaring is minimaal 11 dagen en maximaal 6 maanden oud.

Algemene Coronaregels in Frankrijk:

  • Mondkapjes: zijn verplicht in openbare gesloten ruimtes, zoals winkels en het openbaar vervoer. Op plekken waar de gezondheidspas van kracht is, hoef je geen mondkapje te dragen.
  • Horeca is geopend. De gezondheidspas is van kracht, een mondkapje is dus niet verplicht. Er is een maximum van 10 personen per tafel ingesteld.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar zowel in de wachtrijen voor de liften als in de skiliften zelf.

Reizen vanuit Frankrijk terug naar Nederland:

Voor Nederlanders die vanuit een geel land terugreizen, gelden er strengere regels. Je dient namelijk in het bezit te zijn van een Coronabewijs dat je Coronastatus laat zien (gevaccineerd, getest of genezen). Deze regel geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

< Hoe ziet de wintersport van het skiseizoen 2021/2022 er uit in Oostenrijk? Wintersport Oostenrijk 2021/2022: de coronamaatregelen >