Wat maakt een wintersport in Oostenrijk zo uniek?

  • Gepubliceerd op 27 januari, 2021

De vriendelijke mensen, prachtige omgeving of toch de gezellige feestjes na een dag skiën? Het is natuurlijk niet voor niks dat jaarlijks zoveel toeristen kiezen voor een wintersport in het prachtige Oostenrijk. Wij bij Romex Restate vertellen graag wat een wintersport in Oostenrijk zo uniek maakt.

Authentieke skidorpjes

In Oostenrijk groeiden met de opkomst van het wintersporttoerisme bestaande dorpjes uit tot wintersportgebieden. Hierdoor vind je in vrijwel elke wintersportplaats een oud dorpscentrum met klassieke elementen. Ook hanteren de lokale overheden vaak strikte bouwvoorschriften voor de bouw van nieuwe appartementen in Oostenrijk, waardoor de authentieke sfeer zo goed mogelijk behouden blijft.

Skiën ter hoogte van de boomgrens

De skigebieden in Oostenrijk liggen lager dan in het naastgelegen Frankrijk. Hoewel hierdoor de sneeuwzekerheid in sommige gebieden iets lager is, staat dit wel garant voor prachtige skitochten. Veel pistes starten boven de boomgrens om vervolgens met slingerende paden tussen de naaldbomen door te eindigen. Sehr schön!

Oostenrijkse gezelligheid

Vraag een ervaren wintersporter naar het verschil tussen skiën in Oostenrijk en andere Alpenlanden als Frankrijk en Italië en ongetwijfeld krijg je als antwoord ‘de gezelligheid’. Zo is de sfeer in een après-ski-bar gegarandeerd fantastisch en kom je tijdens je afdaling sfeervolle terrassen tegen waar je kunt pauzeren onder het genot van een hapje en een drankje.

Kindvriendelijke wintersportvakantie

Samen met het gezin wintersporten? Oostenrijk is the place to go. In vrijwel elk skigebied vind je meerdere skischolen en zijn er speciale (vlakkere) pistes voor de allerkleinsten. Doordat veel Nederlandse leraren in het seizoen les komen geven, is de kans bovendien groot dat je oogappel les krijgt in zijn eigen taal. Wel zo makkelijk!

Hoogwaardige faciliteiten

In Oostenrijk weten ze maar al te goed dat nette (goed) geprepareerde sneeuw, een goede infrastructuur en moderne skiliften bijdragen aan het imago van een wintersportgebied. Door het hele land zie je dan ook dat deze zaken goed in orde zijn en geniet je niet alleen van de prachtige pistes, maar ook van perfecte faciliteiten.

Appartement huren in Oostenrijk?

Romex Restate verhuurt hoogwaardige appartementen in Oostenrijk waar je samen met je gezin, vrienden of collega’s kunt genieten van al het moois dat dit Alpenland ons biedt. Ontdek door op onderstaande linkjes te klikken direct ons huidige aanbod appartementen in Oostenrijk:

Nieuwsbrief

Wil je niets missen en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen over vakanties in Oostenrijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.