Voordelen van een appartement ten opzichte van een hotel

  • Gepubliceerd op 12 januari, 2021

Ga jij tijdens je wintersport voor een appartement of een hotel? Aangezien we dit najaar waarschijnlijk weer naar Oostenrijkmogen, dromen we bij Romex Restate alvast van onze volgende wintersportvakantie. In dit blog vertellen we je meer over de verschillende soorten huisvesting en zetten we de voordelen van een appartement ten opzichte van een hotel voor je op een rij.

Wat is het verschil tussen een appartement en een hotel?

First things first. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee typen accommodaties? Een appartement is een complete woning die je voor jezelf hebt en waar je bijvoorbeeld zelf kunt koken. Vaak maakt het appartement deel uit van een complex. Een hotel is een bedrijf dat overnachtingen aanbiedt in combinatie met aanvullende services. Zo kun je vaak aanschuiven bij het ontbijt, maar is ook het laten wassen van je kleding een dienst die wordt aangeboden en word je kamer dagelijks schoongemaakt.

Wat zijn de voordelen van een appartement ten opzichte van een hotel?

Twijfel je nog tussen het boeken van een hotel of een appartement? Verblijven in een appartement, zeker in tijden van corona, heeft een aantal fijne voordelen. We vertellen je hier natuurlijk graag wat meer over:

Een appartement is in veel gevallen goedkoper

Allereerst is het huren van een appartement in veel gevallen een stuk minder prijzig dan de een overnachting in een hotel. Vooral voor gezinnen en vriendengroepen kan dit een voordelige optie zijn. Door te kiezen voor een appartement met voldoende slaapkamers, heeft iedereen voldoende ruimte en privacy.

Minimale interactie met andere wintersporters

In een appartement kun je eenvoudig in je eigen bubbel blijven. Doordat je over een eigen keuken beschikt, hoef je niet aan te schuiven in de ontbijtzaal of in het restaurant. Als het hotel niet over een restaurant beschikt, zal je bovendien vaak aangewezen zijn op horecagelegenheden in het dorp. Als je het belangrijk vindt om je sociale contacten te beperken, is een appartement een fijne optie.

Profiteer van gemeenschappelijke faciliteiten

Verblijven in een appartement hoeft niet te betekenen dat je geniet van minder comfort. Overdekt parkeren, een receptie, wellness met sauna en zwembad, broodjesservice en verwarmde berging voor je skiuitrusting. Goedwerkend internet, een fitnessruimte en liften. Het moge duidelijk zijn: appartementencomplexen in wintersportgebieden van Oostenrijk zijn vaak uitgerust met fijne gemeenschappelijke faciliteiten.

Appartementen huren voor wintersport in Oostenrijk

Het moment dat je na een lange autoreis, treinrit of vliegreis over de drempel stapt van je appartement. De wintersportvakantie is begonnen! Kan jij ook niet wachten tot je weer mag? Droom samen met ons mee. Via onderstaande links ontdek je direct ons huidige aanbod appartementen in Oostenrijk:

Nieuwsbrief

Wil je niets missen en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen over vakanties in Oostenrijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.