Top 5 activiteiten naast de piste

  • Gepubliceerd op 5 december, 2022

Skiën of snowboarden vinden we allemaal fantastisch om te doen, maar soms heb je zin in iets anders. Of misschien is er iemand mee op wintersport die liever niet van de piste af wilt roetsjen. Er zijn veel activiteiten naast de piste te beleven die niks te maken hebben met skiën of snowboarden!

In deze blog geven we je 5 geweldige activiteiten die er te doen zijn naast de piste.

1️⃣ Rodelen ?
Rodelen doe je met een houten slee op een speciaal geprepareerd modelpad. In sommige skigebieden kan je ook ‘s avonds rodelen op een verlichte baan.

Neem ter voorbereiding de volgende spullen mee: een helm, een zaklamp, dikke handschoenen en een skibril. Een skibril is zeker verstandig bij hoge snelheden en lage temperaturen.

2️⃣ Après-ski ?
Après-skiën, wie kent het niet?!

Het is dé term die wordt gebruikt voor het gezellig samenzijn in een bar na afloop van de wintersportdag. Maar gelukkig hoef je niet per se een dag op de latten te hebben gestaan om te gaan après-skiën. Tijdens het après-skiën vloeit de alcohol rijkelijk, wordt er flink feestgevierd en meegezongen met typische après-ski muziek. Jong en oud is hierbij welkom en de échte diehards gaan soms door tot in de vroege uurtjes…

3️⃣ Paardenslee tocht ?
Niets zo romantisch als een ritje in een paardenslee. Aan het eind van een actieve dag op de piste, strijk je neer op de kleden en schapenvellen in de slee. De zon gaat langzaam onder, de bellen rinkelen en de paarden beginnen te lopen. Heerlijk! Genieten van de warmte van de kleden en schapenvellen en het prachtige uitzicht. Klinkt magisch, toch?!

4️⃣ Hondenslee tocht ?
Een activiteit die je wellicht doet denken aan verre reizen naar lapland, Alaska en de poolcirkel. Maar ook in Oostenrijk kun je een tochtje maken met een hondenslee! Bij een hondenslee staat de bestuurder achter de slee en de passagier zit voorop. De honden vinden het geweldig in de sneeuw en hun kracht voel je goed in de slee. Het kan behoorlijk hard gaan en het is een erg bijzondere ervaring om mee te maken!

5️⃣ Sneeuwscooter rijden ❄️
Een sneeuwscooter is een vervoersmiddel wat je heerlijk door de verse sneeuw vervoert. Met dit speelgoed voor volwassenen kan je een enorme kick krijgen, zeker als je met hoge snelheid door de sneeuw raast. Op verschillende plekken in Oostenrijk zijn er locaties waar je op parcoursen zelf op de sneeuwscooter kan rijden. Wil je echt iets speciaals? Plan dan een sneeuwscooter tocht samen met een gids. Samen met de gids ga je op een eigen sneeuwscooter de natuur verkennen.

Lijken dit jou leuke activiteiten om te doen tijdens je volgende wintersport?

Nieuwsbrief

Wil je niets missen en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen over vakanties in Oostenrijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.