Een dropje in de bergen van Oostenrijk tijdens de zomer.

Tips voor activiteiten in Gerlos

  • Gepubliceerd op 12 mei, 2022

De zomervakantie staat vaak in het teken van rust nemen, bijkomen van de afgelopen periode en heerlijk ontspannen. Toch vinden veel mensen het ook leuk om tijdens hun zomervakantie er op uit te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en leuke uitstapjes te maken.

Zo valt er in Oostenrijk ontzettend veel te doen en te beleven. Wanneer je in Gerlos op zomervakantie bent, zijn dit dé 3 activiteiten die je zeker eens moet beleven!

  • De Krimmler watervallen

De Krimmler watervallen zijn een indrukwekkende 380 meter hoog en zijn daarmee de grootste van Europa. Watervallen waar iedere seconde ruim 5.500 liter gletsjerwater over 380 meter naar beneden stroomt, zijn op zich al bijzonder. De bovenste waterval heeft een val van 140 meter, de middelste van 100 meter en de laatste weer van van 140 meter. De middelste waterval wordt beschouwd als de ‘mooiste’. Je hebt hier namelijk een fraai uitzicht op zowel het bovenste gedeelte van de waterval als over het dal. Het is ook mogelijk om naar boven te wandelen. De weg is circa 4 km lang. Het is circa 5 kwartier lopen voordat je bij het bovenste gedeelte van de waterval bent.

  • Hochseilgarten en de Almflieger Gerlosstein

Na een kleine training van het personeel kan je aan het avontuur beginnen en je moed en vaardigheden op de proef stellen. Het hoge touwenparcours bestaat uit een reeks elementen die op een groep boomstammen zijn gemonteerd op een hoogte van 10 tot 15 meter. Dit hoge touwenparcours lijkt op een hindernissenparcours, bestaande uit touwen, staalkabels en boomstammen. Op dit parcours is uitdaging en plezier voor jong en oud gegarandeerd.

Speciaal voor de allerkleinsten is er een apart parcours met 10 kindvriendelijke stations, waar de kinderen de meest uiteenlopende opdrachten kunnen uitvoeren. Hier leren kinderen vanaf een hoogte van 106 cm, samen met hun ouders, spelenderwijs hun evenwichtsgevoel te ontwikkelen. Tevens is er een speciale veiligheid voor kinderen met de Smart Belay. Als er een karabijnhaak open is, detecteert de andere karabijnhaak dit en blokkeert, indien correct gebruik, het openingsmechanisme, totdat de eerste karabijnhaak weer aan het veiligheidstouw is vastgehaakt en vergrendeld. Per ongeluk volledig loshaken is bij correct gebruik praktisch onmogelijk.

Je kan de 65 stations, waaronder 17 flying fox stations, met verschillende elementen trotseren en een onvergetelijke kletterdag beleven in Hochseilgarten.

De Almflieger Gerlosstein is een uitbreiding van de Flying-Fox en biedt nog meer plezier, actie en een ongekend uitzicht vanuit vogelperspectief. De Almflieger loopt over 4 routes met een lengte van 738 meter en suis je met een maximumsnelheid van 50 km per uur over het Gerlosstein gebied.

  • Durlaßboden stuwmeer

Het verfrissende water van het stuwmeer Durlaßboden warmt in de zomermaanden op tot een aangename 21 graden en maakt van Gerlos een echt zomerhoogtepunt!

Surfen of gewoon ontspannen tijdens het ronddobberen, zwemmen, kajakken, waterfietsen – het is hier allemaal mogelijk. Ook kan je heerlijk ontspannen tot rust komen op de zonneweide bij het meer. Of geniet van een panoramisch uitzicht op een van de prachtige terrassen, zoals bij Gasthof Finkau.

Appartementen huren in Oostenrijk?

Kan jij ook niet wachten om je zomervakantie door te brengen in Oostenrijk? Droom weg bij de prachtige accomodaties van Romex Restate. Bekijk via onderstaande links direct ons huidige aanbod vakantiewoningen in Oostenrijk:

Wil je deze zomer een appartement huren in Oostenrijk?

Reserveer eenvoudig online via onze website. Heb je een vraag over het huren via Romex Restate? Neem voor deze en al je andere vragen gerust contact met ons op. Dit kan via +31 (0) 79 362 58 22 of door een e-mail te sturen naar: info@romex-restate.nl.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen over vakanties in Oostenrijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.