Waarom de sauna in na een dag skiën?

  • Gepubliceerd op 27 december, 2019

Na een dag skiën of snowboarden is het fijn vertoeven in de sauna. Door de warmte ontspannen je spieren en word je langzaam helemaal zen. Naast het ontspannende effect van een saunabezoek, levert de aangename warmte je verschillende gezondheidsvoordelen op. Deze lichten we graag toe in dit blog.

1. Een stralende huid

Sneeuw, kou en zonnestralen: tijdens een wintersportvakantie heeft je huid het vaak zwaar te verduren. Gelukkig doet een bezoekje aan de sauna wonderen. Doordat je al snel gaat zweten, stimuleert u de afvoer van afvalstoffen en worden uw poriën weer schoon. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat u de sauna verlaat met een prachtige gloed!

2. Een gelukzalig gevoel

Je kent het vast wel: als je na een dagje pistes trotseren plaatsneemt in de sauna, voel je je voldaan en gelukkig . Dit is niet verwonderlijk: door de warmte maakt het lichaam namelijk hormonen aan die direct een positief effect op je gemoed hebben.

3. Een boost voor het immuunsysteem

Uit onderzoekt blijkt dat het regelmatig bezoeken van een sauna positieve effecten heeft op je weerstand. Je bent na een saunabezoek minder vatbaar voor virussen en loopt hierdoor minder kans op een verkoudheid of een griepje. Iets waar je natuurlijk geen zin in hebt tijdens een wintersportvakantie!

4. Minder stramme spieren

Doordat je het in de sauna al snel lekker warm krijgt, verdwijnt het stramme gevoel dat je na een dagje skiën of snowboarden in je benen kunt hebben al snel. Helaas herstellen de spieren niet sneller door een saunabezoek. Dus de dagen na het saunabezoek kunt u nog steeds last hebben van spierpijn!

Appartement met sauna huren in Oostenrijk

Wij zijn erover uit: met een sauna geniet je nog meer van uw wintersportvakantie. In het verhuuraanbod van Romex Restate vind je verschillende appartementen in Oostenrijk met wellness faciliteiten. Zo geniet je in het complex Kristall Plaza van een Finse sauna, terwijl je in Residenz Drachenstein Wildschönau beschikt over een jacuzzi, luxe sauna en stoombad. Ook in ons nieuwste complex in Westendorf, geniet je van luxe en uitgebreide wellness-faciliteiten in Residenz Illyrica Tirol.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen over vakanties in Oostenrijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.