Op wintersport met het gezin: zo vind je de ideale locatie

  • Gepubliceerd op 10 maart, 2020

Een complete wintersportvakantie met het gezin boeken is een flinke uitdaging. Ga je voor een rustig gelegen appartement of gaat jouw voorkeur toch uit naar een plek dicht bij de skiliften? Moet het skigebied uitdagend zijn of ligt de nadruk juist op faciliteiten voor de kinderen? Als je een wintersportvakantie plant met het gezin, dan moet u aan veel zaken denken. In dit blog lichten we de verschillende aandachtspunten voor je uit, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

1) Houd rekening met ieders wensen

Om te beginnen moet je je afvragen wat de verwachtingen van de wintersport zijn. Kunnen de kinderen al goed skiën? Dan kies je voor een ander skigebied dan wanneer ze nog op skiles moeten. Ook wat betreft het type accommodatie moet er goed nagedacht worden. Ligt de nadruk op luxe faciliteiten of is de ligging van het appartement belangrijker? Zorgt er altijd voor dat duidelijk is wat ieders wensen en behoeftes zijn.

2) Aanbiedingen voor gezinnen

Op wintersport gaan met het gezin is niet goedkoop. Gelukkig zijn er in veel skigebieden speciale aanbiedingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld familieskipassen. In sommige gebieden skiën kinderen tot een bepaalde leeftijd zelfs helemaal gratis. Daarnaast zijn er in diverse regio’s zogenaamde gastenkaarten te verkrijgen, waarmee je korting krijgt op uitstapjes naar bijvoorbeeld zwembaden en musea. Het loont dus om goed uit te zoeken in welke skigebieden je profiteert van dergelijke aanbiedingen.

3) Boek vroeg in verband met schoolvakanties

Wanneer je met het gezin op skivakantie gaat, dan ben je waarschijnlijk gebonden aan schoolvakanties. We raden je aan om vroeg te boeken, zodat de accommodatie van jouw keuze niet volgeboekt is. Bovendien profiteer je vaak van vroegboekkorting wanneer je tijdig boekt.

4) Skiuitrusting

Wanneer de kinderen nog klein zijn, dan is het niet verstandig om zelf skimateriaal aan te schaffen. Ze groeien immers zo weer uit hun skischoenen en volgend jaar zijn de ski’s waarschijnlijk alweer te kort. In het skigebied kan je voor een klein bedrag skimateriaal huren. Ook is het natuurlijk mogelijk om spullen te lenen van vrienden of bekenden die niet mee gaan.

5) Skiles

Moeten de kinderen nog op skiles? Laat dit dan over aan de skischool en ga de kids niet zelf lesgeven. Voordat je op wintersport gaat kan je alle informatie over skischolen al online vinden, zodat je zeker weet dat er een fijne skischool in het gebied te vinden is. Ook wat betreft skiles profiteer je soms van aantrekkelijke vroegboekkorting door alvast online te reserveren.

Hulp nodig bij het vinden van de ideale locatie?

Romex Restate verhuurt tal van appartementen verspreid door Oostenrijk. Wat dacht je van een appartement in Tirol of Kaprun? We kennen de verschillende gebieden als geen ander en adviseren je graag over het meest geschikte gebied voor jou en de rest van het gezin!

Nieuwsbrief

Wil je niets missen en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen over vakanties in Oostenrijk? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.