Wintersport Oostenrijk 2021/2022: de coronamaatregelen

21 September, 2021 13:45

Nu de zomervakantie voorbij is en de scholen weer open zijn, wordt het stilletjes toch wel tijd om weer aan wintersport te gaan denken. Verschillende Oostenrijkse skigebieden bereiden zich al volop voor op het seizoen en over ruim een week gaan zelfs de eerste skiliften alweer open. Ben je van plan te gaan boeken? We kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt omtrent de geldende coronamaatregelen in Oostenrijk..

Coronamaatregelen voor wintersport in Oostenrijk

Moet ik gevaccineerd zijn? Is het verplicht om regelmatig te testen? Welke coronaregels zijn van kracht bij de après ski en de skiliften? Het zijn zomaar wat vragen die je wellicht zou kunnen hebben voordat je gaat boeken. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz bracht ons op 8 september 2021 in een TV-interview op de hoogte van de (nieuwe) coronamaatregelen. We zetten de belangrijkste punten hieronder voor je uiteen.

Geen lockdowns meer!

Het beste nieuws was ongetwijfeld dat er in Oostenrijk géén lockdowns meer zullen komen. Mochten de besmettingen en druk op de zorg toch onverhoopt weer oplopen, dan volgen er mogelijk wel beperkingen voor niet-gevaccineerde mensen. Mogelijk zal dit ook invloed hebben op de après ski.

Mondkapjes blijven verplicht

Vergeet je mondkapjes niet in te pakken als je op wintersport gaat komende winter, want in elk geval in de skiliften zullen deze verplicht blijven. Wel is het nog even de vraag of dit geldt voor alle skiliften, of alleen de gondels en andere gesloten liften. Ook bij het tankstation, de supermarkt, de dokter, de apotheek en de bank is het dragen van een mondkapje nog steeds verplicht.

Let op: sinds 15 september 2021 is het verplicht om een FFP2-mondmasker te dragen op bovenstaande locaties.

De 3G-regel

Ook de 3G-regel blijft van kracht in Oostenrijk. De 3 G’s staan voor:

  • Gevaccineerd
  • Getest
  • Genezen

Voldoe je aan de 3G-regel, dan mag je in Oostenrijk naar hartenlust hotels, restaurants en accommodaties bezoeken. Hier wordt in veel gevallen ook op gecontroleerd en gehandhaafd. Veel horecaondernemers vragen om een officieel vaccinatie- of testbewijs, dus zorg ervoor dat je deze te allen tijde bij je hebt.

Blijf op de hoogte

Bovenstaande maatregelen zijn bekend gemaakt op 8 september 2021, maar geven geen waterdichte garantie voor de toekomst. Het afgelopen jaar hebben we aan den lijve ondervonden dat maatregelen regelmatig gewijzigd kunnen worden. Voor de meest actuele informatie mag je uiteraard altijd contact met ons opnemen: onze medewerkers zijn altijd volledig op de hoogte wat betreft de geldende coronamaatregelen in Oostenrijk.

Boeken maar!

Alle seinen staan dus op groen voor een prachtig wintersportseizoen. Maar: een geweldige wintersport begint natuurlijk met het huren van een goed appartement. Romex Restate is de aangewezen specialist waar je een comfortabel appartement in Oostenrijk huurt. Onder meer in de bekende skigebieden Gerlos, Kaprun, Niederau en Westendorf hebben we een ruim aanbod luxe accommodaties.

Oostenrijk: Corona update >