Waarom de sauna in na een dag skiën?

27 December, 2019 14:46

Na een dag skiën of snowboarden is het fijn vertoeven in de sauna. Door de warmte ontspannen uw spieren en word u langzaam helemaal zen. Naast het ontspannende effect van een saunabezoek, levert de aangename warmte u verschillende gezondheidsvoordelen op. Deze lichten we graag toe in dit blog.

1. Een stralende huid

Sneeuw, kou en zonnestralen: tijdens een wintersportvakantie heeft uw huid het vaak zwaar te verduren. Gelukkig doet een bezoekje aan de sauna wonderen. Doordat u al snel gaat zweten, stimuleert u de afvoer van afvalstoffen en worden uw poriën weer schoon. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat u de sauna verlaat met een prachtige gloed!

2. Een gelukzalig gevoel

U kent het vast wel: als je na een dagje pistes trotseren plaatsneemt in de sauna, voelt u zich voldaan en gelukkig . Dit is niet verwonderlijk: door de warmte maakt uw lichaam namelijk hormonen aan die direct een positief effect op je gemoed hebben.

3. Een boost voor je immuunsysteem

Uit onderzoekt blijkt dat het regelmatig bezoeken van een sauna positieve effecten heeft op uw weerstand. U bent na een saunabezoek minder vatbaar voor virussen en loopt hierdoor minder kans op een verkoudheid of een griepje. Iets waar u natuurlijk geen zin in heeft tijdens een wintersportvakantie!

4. Minder stramme spieren

Doordat u het in de sauna al snel lekker warm krijgt, verdwijnt het stramme gevoel dat u na een dagje skiën of snowboarden in uw benen kunt hebben al snel. Helaas herstellen uw spieren niet sneller door een saunabezoek. Dus de dagen na het saunabezoek kunt u nog steeds last hebben van spierpijn!

Appartement met sauna huren in Oostenrijk

Wij zijn erover uit: met een sauna geniet u nog meer van uw wintersportvakantie. In het verhuuraanbod van Romex Restate vind u verschillende appartementen in Oostenrijk met wellnessfaciliteiten. Zo geniet u in het complex Kristall Plaza van een Finse sauna, terwijl u in Residenz Drachenstein Wildschönau beschikt over een jacuzzi, luxe sauna en stoombad.

< Hoe vroeg moet ik mijn skivakantie boeken? Verbinding tussen Kitzsteinhorn en Maiskogel >