Vijf populaire rodelbanen in Oostenrijk

9 December, 2015 11:51

Een rodelbaan is een attractie die in veel wintersportgebieden te vinden is. Het is een grote glijbaan waarin je met een soort slee naar beneden gaat. Het is een slee waar een hendel in gemonteerd is. Met die hendel is de slee af te remmen. Voordeel van rodelen is dan ook dat je zelf het tempo kunt bepalen. Dit maakt het een geschikt uitje voor zowel kinderen als volwassenen.

Een aantal populaire rodelbanen in Oostenrijk vind je hier:


1.       Kaprun

In Kaprun is de Maisiflitzer te vinden. Dit is een alpine coaster baan waarmee je met een maximale snelheid van 40 km/u naar beneden gaat. Deze baan is het hele jaar door geopend, ongeacht de weersomstandigheden.

Minimale lengte: 1.25 meter
Minimale leeftijd onder begeleiding: 3 jaar tot en met 7 jaar
Minimale leeftijd zonder begeleiding: vanaf 8 jaar


2.       Hainzeberg

Een lange rodelbaan vind je op de Hainzenberg in het Zillertal. De baan is maar liefst zeven kilometer lang. Rodelplezier gegarandeerd!

                Minimale leeftijd: n.v.t
                Minimale leeftijd: 6 jaar


3.       Hoch-Imst

De Alpine Coaster Hoch-Imst is in Tirol te vinden. De baan heeft een lengte van 3,5 kilometer en is zowel lopend als per lift goed te bereiken. Het hoogste punt ligt zes meter boven de grond.

                Minimale lengte: 1.25 meter
                Minimale leeftijd onder begeleiding: 3 jaar
                Minimale leeftijd zonder begeleiding: 8 jaar


4.       Skigebied Sonnenkopf

Een voor gezinnen uitermate geschikte rodelbaan ligt in skigebied Sonnenkopf. In het skigebied is er natuurlijk volop de mogelijkheid om te wintersporten maar de grote rodelbaan laat ook de harten van mensen die niet graag skiën sneller kloppen. De baan heeft een hoogteverschil van 400 meter en loopt van bergstation Sonnenkopfbahn naar het middenstation.

                Minimale lengte: onbekend
                Minimale leeftijd onder begeleiding: onbekend
                Minimale leeftijd zonder begeleiding: onbekend


5.       Stubaital

Met maar liefst twaalf rodelbanen biedt het Stubaital een mooie uitvalsbasis voor een dagje uit. Daarnaast is er in het gebeid de mogelijkheid om in de nacht te rodelen. Dat betekent dus in de praktijk dat je in het donker naar beneden gaat. Bang om te verdwalen hoef je niet te zijn, er is een speciale rodelbus die je terugbrengt naar het dalstation.

                Minimale lengte: onbekend
                Minimale leeftijd onder begeleiding: onbekend
                Minimale leeftijd zonder begeleiding: onbekend

Overnachten in de omgeving
Wil je de wind door je haren voelen en droom je nu al van nachtrodelen in Stubaital? Dat kan natuurlijk het best wanneer je in het gebied op vakantie gaat. Kijk voor de mogelijkheid tot het huren van een appartement in de omgeving gerust bij onze appartementen.

< Voorwaarden Facebook winactie 2016 Reisindustrie enthousiast over toename overnachtingen Wildschönau >