Verbinding tussen Kitzsteinhorn en Maiskogel

27 December, 2019 14:11

Vanaf december 2020 kunt u gebruikmaken van de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Kitzsteinhorn en Maiskogel. Met deze nieuwe lift kunt u als bezoekers van Kaprun voortaan genieten van 130 kilometer piste en een directe verbinding met de gletsjer. Een enorme vooruitgang!

Samengaan van twee skigebieden

In september 2019 besloten de twee skigebieden Kitzsteinhorn en Maiskogel samen te gaan en niet veel later volgde het bericht over de aanleg van twee nieuwe liftverbindingen. De bouw van het gigantische project, met een waarde van meer dan 80 miljoen euro, begon in april 2018.

Bouw van nieuwe liftverbindingen

Om voortaan vanuit Kaprun de top van de Kitzsteinhorn te bereiken, zijn er twee nieuwe verbindingen aangelegd. De eerste verbinding, de Maiskogelbahn, biedt de bezoekers de mogelijkheid om een skilift te nemen vanuit het centrum van Kaprun naar de Maiskogel. In 2019 startte de bouw van de tweede verbinding. Deze lift tussen de Maiskogel en Langwied is vanaf december 2020 klaar voor gebruik.

Feiten en cijfers over de verbinding Kitzsteinhorn en Maiskogel

Met de nieuwe liftverbinding tussen de twee skigebieden:

  • Kunt u voortaan vanuit het centrum van Kaprun naar de top van de gletsjer skiën
  • Geniet u tijdens deze tour van 12 kilometer van fantastische uitzichten
  • Is de langste kabelbaan van de Oostelijke Alpen een feit
  • Overbrugt u een hoogteverschil van maar liefst 2261 meter

Uitdagingen tijdens de bouw

Met name het tweede deel van de verbinding, tussen de stations Maiskogel en Kitzsteinhorn, vormde bouwtechnisch een uitdaging. Doordat er in verhouding tot de lengte van de kabel weinig ruimte was voor het plaatsen van liftpalen moesten de kabels extra sterk zijn. Door verschillende losse kabels in elkaar te weven, hebben de bouwers dit voor elkaar gekregen.

Verkeershinder verleden tijd

Doordat het vanaf december 2020 mogelijk is om direct vanuit Kaprun de Kitzsteinhorn te bereiken, zal er naar verwachting minder verkeershinder zijn tussen het dorp en het gondelstation in het dal. Geen files meer!

Appartement huren in Kaprun

Als u kiest voor een verblijf in het wintersportdorp Kaprun, profiteert u vanaf deze winter van de nieuwste liftfaciliteiten. Direct een luxe en comfortabel appartement huren in Kaprun? Geniet van een winterse sfeer in een 4-, 5- of 6-kamerappartement in het complex Kaprun Glacier Estate van Romex Restate. Dit kan door:

Appartmenten in Kaprun Alle appartementen in Oostenrijk

< Waarom de sauna in na een dag skiën? Ik ga op reis en ik neem mee... >