Vakantiechecklist: wat moet je niet vergeten?

15 Juli, 2014 10:24

Ga je binnenkort op vakantie en maak je altijd een lijst van dingen die je niet moet vergeten? Wij helpen jou door het maken van een checklist met de belangrijkste dingen.

Checklist:

 • Je paspoort
  Vergeet je paspoort niet mee te nemen. Check ook of je paspoort niet is verlopen. Het duurt enige tijd om je paspoort opnieuw aan te vragen.
 • Benodigdheden voor in de auto
  Als je met de auto op vakantie gaat is in veel landen het verplicht om een gevarendriehoek, reflecterend veiligheidsvest, een verbanddoos en een alcoholtester in de auto te hebben. Daarnaast is het handig om je reservelampjes en zekeringen mee te nemen, want het is erg vervelend om ’s avonds te rijden met een kapot lampje.
 • Route
  Vergeet niet om van te voren goed de route uit te stippelen. Ook al rijd je met de tomtom, het is altijd handig om te bedenken hoe je gaat rijden en hoe laat je aankomt. Een kaart kan altijd van pas komen. In veel appartementen kan je na een bepaalde tijd niet meer inchecken.
 • Boardingpass, makkelijke schoenen en hersluitbaar plastic zakjes
  Als je gaat vliegen is het belangrijk dat je boardingpass bij de hand hebt. Daarnaast is het ook handig om niet al te moeilijke schoenen aan te trekken die lastig uit gaan. Dat scheelt tijd als je door de douane heen gaat. Let ook op dat je geen vloeistof in je handbagage meeneemt met meer dan 100 milliliter. Vloeistoffen met minder dan 100 ml mogen wel me. Deze moeten verpakt zijn in een hersluitbaar plastic zakje.
 • Medicijnen & verzorging
  Zorg ervoor dat je in ieder geval je medicijnen meeneemt die je dagelijks gebruikt, zoals de pil of pijnstillers. Doe deze in je handbagage. Draag je lenzen? Vergeet deze ook niet mee nemen met de bijbehorende verzorging.
 • Zonnebrand en aftersun
  Wat je veel geld kan schelen is om zonnebrand en aftersun mee te nemen. In het buitenland betaal je vaak meer in toeristische plaatjes. Dit geldt ook voor andere verzorgingsproducten.
 • Oplader telefoon en telefoonbundel buitenland
  Vergeet je oplader van je telefoon niet mee te nemen om altijd bereikbaar te zijn. Als je geen wifi in je appartement hebt, dan is het handig om een internetbundel te nemen. Dit kost tegenwoordig helemaal niet veel in het buitenland en je bent altijd bereikbaar.
 • Verzekering
  Check voordat je op vakantie gaat of je een reisverzekering hebt. Je kan een doorlopende reisverzekering kiezen of een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering is het voordeel dat je het hele jaar lang verzekerd bent, ook voor weekendjes weg etc. Een kortlopende reisverzekering sluit je sneller en makkelijker af, maar dan moet je bij elke vakantie weer een nieuwe afsluiten.
 • Bankpasjes en rijbewijs
  Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je bankpasjes mee moet nemen als je op vakantie gaat, maar check altijd of ze daadwerkelijk in je portemonnee zitten. Ga je met de auto, dan kan een creditcard handig zijn voor als je tol moet betalen. Pin ook contant geld, dit komt altijd van pas onderweg.

Dit zijn de belangrijkste dingen waar je aan moet denken als je op vakantie gaat. Heb je alles gecheckt? Dan ga je een onbezorgde vakantie tegemoet!

< Top 10 zomertrekpleisters in Tirol 5 tips voor een veilige wintersportvakantie >