Top 5 alternatieve wintersporten

13 September, 2016 12:08

Ga je op wintersport maar wil je wel eens wat anders dan skiën of snowboarden? Er zijn genoeg andere leuke sporten te beoefenen in de sneeuw en op het ijs. Wij maakten een top 5 van de leukste alternatieve wintersporten.

1. Snowkiten

Houd je van spectaculaire sporten en ben je een ware adrenalinejunk? Dan is snowkiten iets voor jou. Dit is een soort kitesurfen in de sneeuw. Op ski’s of een snowboard en met behulp van een vlieger zoef je over uitgestrekte sneeuwvlaktes: een geweldige ervaring!

2. IJsklimmen

IJsklimmen is een soort bergklimmen, maar dan op gletsjers of ijsvallen (bevroren watervallen). Voordat je gaat ijsklimmen is het wel belangrijk om eerst een aantal klimlessen te nemen. Het is namelijk een behoorlijke moeilijke en gevaarlijke sport, waar een enorme kennis van klimtechnieken voor vereist is.

3. Bobsleeën

Bobsleeën kennen de meeste mensen van de Olympische Spelen of van de film Cool Runnings. In sommige wintersportgebieden is het mogelijk om zelf met een enorme snelheid de baan af te gaan. Met bobsleeën wordt er een ijsparcours met veel bochten afgelegd in een bestuurbare slee. De snelheden kunnen behoorlijk oplopen tot wel 130 kilometer per uur: dit is dus geen sport voor de bangeriken onder ons.

4. Sneeuwwandelen

Bij sneeuwwandellen loop je op een soort tennisrackets door de sneeuw. Dit is de perfecte manier om lekker tot rust te komen en te genieten van het prachtige uitzicht dat de meeste wintersportgebieden te bieden hebben. Het is even wennen, maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt is het een heel leuke en gemakkelijke sport.

5. Langlaufen

Langlaufen heeft lange tijd een oubollig imago gehad. Veel mensen zagen langlaufen als skiën voor mensen die te bang waren om de piste af te gaan. Gelukkig is dat beeld inmiddels veranderd en wordt deze sport steeds populairder. Langlaufen is vrij gemakkelijk te leren en er zijn inmiddels veel prachtige langlaufroutes uitgezet in de populaire wintersportgebieden.

Heb je door dit lijstje helemaal zin gekregen in wintersport? Boek dan nu alvast je appartement in Gerlos, Kaprun of Portes du Soleil via onze website. Het is ook mogelijk om telefonisch te boeken via 079 362 58 22.

< Deze winter open: GLENNIE’S RESTO & CAFE Voorwaarden Romex Restate Facebook winactie 2016 >