Top 10 zomertrekpleisters in Tirol

22 Juli, 2014 16:50

 

Heeft u voor deze zomer een appartement geboekt in Tirol of bent u nog van plan een vakantie naar Tirol te boeken? In Tirol vind je de mooiste natuur en cultuur.  Tirol is een deelstaat in Oostenrijk. De hoofdstad is Innsbruck en is tevens de grootste stad van deze regio. In Tirol is er voor ieder wat wils. Dit zijn dé trekpleisters in Tirol die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

1:        Nordkettenbahnen

In Innsbruck kan je gemakkelijk met de trein en kabelbaan helemaal de top van de berg bereiken. Vanaf hier heb je een adembenemend en spectaculair uitzicht! Een zekere must als je in Tirol en omgeving Inssbruck bent.

 

 

2:        Swarovski Kristallwelten Wattens

Swarovski Kristallwelten Wattens is van de familie Swarovski (bekend van de kristallen beeldjes en sieraden). In dit park kom je alles te weten van het kristalproduct. Het kunstig geslepen glas vormt dan ook een ware belevenis voor het oog. Tevens is er een grote speeltuin voor de kids en kan je gezellig picknicken in de tuin.

 

 

3:        Kasteel Ambras

Op zoek naar een stukje kunst en historie? Breng dan een bezoek aan het kasteel Ambras. Dit kasteel behoorde ooit toe aan Aartshertog Ferdinand II, bekend als kunstverzamelaar. Hij heeft zelfs een aparte ruimte laten bouwen om al zijn kunst te kunnen tentoonstellen. Al zijn kunst is nog steeds te bewonderen in kasteel Ambras.

 

 

 

4:        Wildpark Wildbichl

Naast cultuur heb je misschien ook behoefte aan totaal iets anders. Ga dan naar dit wildpark waar je heel veel verschillende dieren zoals lynxen, gemzen, lama’s, zwijnen, uilen en herten kan spotten. Ook de kinderen zullen zich hier zeker vermaken.

 

 

 

5:        Achenmeer

Ook in Tirol kan de temperatuur in de zomermaanden soms flink oplopen. Voor een verfrissende duik kan je het beste naar het Achenmeer gaan. Dit is een prachtig meer tussen de bergen en je kan er van alles doen. Maak bijvoorbeeld een rondvaart of huur een accubootje of een waterfiets.

 

 

6:        Burcht Ehrenberg

Burcht Ehrenberg staat op een unieke plaats tussen de bergen. Hier wordt het verhaal verteld van de jonkvrouw Maria zu Ehrenberg die verliefd wordt op knecht Heinrich. Samen met ridder Rüdiger ga je op pad om antwoorden te vinden over het mysterie.

 

 

7:        Kunsthaus Graz

In dit kunstmuseum kan je vooral veel hedendaagse kunst vinden. Het is een futuristisch gebouw in de plaats Graz, dat gebouwd is naar aanleiding van de viering van de Culturele Hoofdstad van Europa 2003.

 

 

 

8:        Hexenwasser

Hexenwasser is bekend om het bergwater. Hier kan je de kracht van het bergwater beleven. Kinderen vinden het hier vaak fantastisch, omdat ze op veel verschillende plekken kunnen spelen met het water.

 

 

 

 

9:        Zammer Lochputz

Hier kan je een spectaculaire waterval bewonderen van maar liefst dertig meter hoog. Ook kan je er heerlijk wandelen door tunnels, over bruggen en er is een kabelbaan waardoor je het gebied goed kan over zien.

 

 

 

10:      Zilvermijn Schwaz

Ben je meer een avontuurlijk type, dan kan dit erg leuk zijn om te doen. In deze mijn ga je 800 meter diep onder de grond en reis je terug in de tijd. Extra leuk is dat je er je eigen munt kan maken.

 

 

 

Tirol heeft naast de winter, dus ook in de zomer veel te bieden. Enthousiast geworden van de trekpleisters? Boek dan snel uw appartement in Tirol!

< Wat te doen deze zomer in Kaprun Vakantiechecklist: wat moet je niet vergeten? >