Tirol als zomerbestemming

22 Juni, 2015 13:40

Oostenrijk lijkt onlosmakelijk verbonden te zijn aan de winter. Toch is ook de zomer een ideaal jaargetij om een bezoek te brengen aan het gebied.

Activiteiten

Dat Tirol in de winter uitermate geschikt is om te skiën, snowboarden of te langlaufen, betekent niet dat er in de zomer niets te doen is. Sterker nog; juist in de zomermaanden zijn er mogelijkheden te over. In de zomer is raften (met een raft een rivier afdalen) een veel gedane activiteit en ook wandelingen en fietstochten zijn populair.

Slecht weer

Zelfs in de zomer is het weer wel eens wat slechter. Natuurlijk kun je dan bezoekje brengen aan een van de kastelen of burchten die in Tirol te vinden zijn. In de zomer komen de vaak schitterende kasteeltuinen misschien wel beter tot zijn recht dan in de winter. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de kasteeltuin van slot Ambrass of  Burgenwelt Ehrenbeg Ruette.

Natuur

Ook de natuurliefhebber kan tijdens de zomer zijn of haar hart ophalen. De sneeuw en zon ligt nog op de bergtoppen maar de pistes zijn veranderd in groene heuvels. Voor degene die deze mooie plaatjes graag combineert met wandelingen is het een aanrader eens een bezoek te brengen aan een van de nationale parken die Oostenrijk rijk is. Op de grens van Karinthië, Salzburg en Tirol is bijvoorbeeld het grootste nationale park van Centraal-Europa te vinden; Nationaal Park Hohe Tauern.


In de zomer naar Tirol

Redenen te over om ook in de zomer een bezoekje te brengen aan een gebied dat bekend staat als wintersportgebied. Wilt u deze zomer graag een bezoekje brengen aan Oostenrijk maar heeft u nog geen accommodatie? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan accommodaties.

< Beleef de zomer in Kaprun Het veelzijdige en sfeervolle skigebied Zell am See >