Skiën of snowboarden?

24 September, 2014 10:11

Ga je dit jaar voor het eerst op wintersport? Dan kan je een keuze maken tussen snowboarden of skiën. Aan de hand van deze blog kan je een makkelijkere keuze maken.

 

Hoe lang je op vakantie en hoe snel wil je het leren?

Ga je langer op vakantie, bijvoorbeeld twee weken? Dan kan je ook voor het snowboarden kiezen.  Bij het snowboarden heb je vaak één á twee dagen extra nodig om het goed onder de knie te krijgen. Overigens wil dit niet zeggen dat goed snowboarden moeilijker is dan goed skiën. Op gevorderd niveau moet een je minstens zoveel doen als een snowboarder.Afhankelijk van hoe lang je op wintersport gaat kan je al een makkelijke keuze maken. Ga je maar een week? Dan kan je het beste kiezen voor skiën. Skiën leer je sneller, omdat de basishandelingen sturen en remmen zijn. Bij het snowboarden komt daarbij vooral het evenwicht kijken. Het evenwicht houden is bij het skiën eenvoudiger, omdat je benen los van elkaar zijn en je beter kan corrigeren.

 

Ga je voor snelheid of imago?

Als je een echte snelheidsduivel bent, dan kan je beter kiezen voor skiën. Houd je meer van funparken met obstakels dan is snowboarden leuker om te doen. Snowboarden worden bij jongeren gezien als een hippe sport en skiën als een meer traditionelere sport. In het algemeen kiezen jongeren eerder voor snowboarden.

Wil je echt goed leren skiën of snowboarden dan geldt dat het voor allebei vele weken duurt voordat je het echt goed kan.
Kortom wil je snel leren en sneller van de piste af? Dan kan je beter gaan skiën. Houd je van funparken en denk je aan je uitstraling? Dan kan je beter gaan snowboarden.  Lees meer over over tips in onze blog.

< Après-skiën in Zell am See Kaprun Hoe zorg je ervoor dat je straalt op de piste? >