Reisadvies met betrekking tot het Coronavirus

5 November, 2020 11:08

Reisadvies met betrekking tot het Coronavirus

Het zijn voor iedereen onzekere tijden. Laten we vooropstellen dat uw en onze gezondheid het allerbelangrijkste is!

Zoals op dinsdag 3 november bekend gemaakt, adviseert het Kabinet van Nederland om tijdens de Kerstvakantie (Kerst en Oud & Nieuw) niet op vakantie te gaan naar het buitenland.

Wij denken dat het verstandig is om op het moment nog kalm te blijven. Niemand heeft een vooruitziende blik en half december kan alles weer anders zijn. Tot die tijd blijven wij dromen van de wintersport en hopen wij dat we jullie zo snel mogelijk weer mogen en kunnen ontvangen.

Voor zowel Oostenrijk als Nederland geven wij een kort overzicht van hoe de komende periode eruit ziet met betrekking tot het Coronavirus:

Oostenrijk

Vanaf 3 november zit Oostenrijk al in een gedeeltelijke lockdown. Sebastian Kurz heeft aangekondigd dat de lockdown strenger gaat worden. Vanaf afgelopen dinsdag 17 november gaan er nieuwe maatregelen in werking die zeker zullen duren tot en met 6 december.

  • Skigebieden blijven in ieder geval tot 6 december dicht.
  • Thuis werken (indien mogelijk).
  • De contactberoepen mogen de werkzaamheden niet uitvoeren. Te denken valt aan kappers, massagesalons, schoonheidsspecialisten.
  • Scholen en kinderopvang sluiten, er wordt op afstand les gegeven.
  • Winkels gaan dicht, uitsluitend van: supermarkten, apotheken/drogisten, post en banken.
  • Het huis alleen verlaten voor werk (beroep), naar de supermarkt gaan, mensen die je moet verzorgen, een klein ommetje maken buiten/joggen, sporten alleen met personen uit het gezin of helemaal alleen.
  • Contacten met andere mensen tot nul reduceren en alleen contact met de eigen huishouding.
  • Er geldt een avondklik van 20:00 uur tot en met 06:00 uur.

Nederland

Vanuit Nederland is er een negatief reisadvies afgegeven. Dit betekent dat er dringend wordt geadviseerd om alleen te reizen wanneer dit noodzakelijk is.

Aangezien de kleurcodes voor enige verwarring kunnen zorgen hebben wij deze even op een rij gezet:

Geel betekent dat er in het land veiligheidsrisico’s zijn die afwijken van wat we gewend zijn. Reizen worden niet afgeraden, maar er wordt wel geadviseerd extra op te letten.

Bij oranje wordt er dringend geadviseerd om enkel te reizen wanneer dit noodzakelijk is. Vanwege ernstige veiligheidsrisico’s in het betreffende land, kunnen reizigers in gevaarlijke situaties terecht komen. Landen kunnen in de komende periode van oranje naar geel veranderen als de situatie verbetert.

Zoals aangekondigd in de persconferentie wordt er over een paar weken meer bekend gemaakt hoe de kerstperiode eruit komt te zien en of er versoepelingen van de maatregelen komen.

Laten we met zijn allen hopen dat half december het reisadvies weer naar ‘geel’ wordt aangepast.

 

Blijf gezond, namens het Romex Team!

< AANGEPASTE COVID-19 VOORWAARDEN Coronaregels tijdens de wintersport 2020/2021 >