Op wintersport met het gezin: zo vindt u de ideale locatie

10 Maart, 2020 12:01

Een complete wintersportvakantie met het gezin boeken is een flinke uitdaging. Gaat u voor een rustig gelegen appartement of gaat uw voorkeur toch uit naar een plek dicht bij de skiliften? Moet het skigebied uitdagend zijn of ligt de nadruk juist op faciliteiten voor de kinderen? Als u een wintersportvakantie plant met het gezin, dan moet u aan veel zaken denken. In dit blog lichten we de verschillende aandachtspunten voor u uit, zodat u een weloverwogen keuze maakt.

1) Houd rekening met ieders wensen

Om te beginnen moet u zich afvragen wat de verwachtingen van de wintersport zijn. Kunnen uw kinderen al goed skiën? Dan kiest u voor een ander skigebied dan wanneer ze nog op skiles moeten. Ook wat betreft het type accommodatie moet er goed nagedacht worden. Ligt de nadruk op luxe faciliteiten of is de ligging van het appartement belangrijker? Zorgt er altijd voor dat duidelijk is wat ieders wensen en behoeftes zijn.

2) Aanbiedingen voor gezinnen

Op wintersport gaan met het gezin is niet goedkoop. Gelukkig zijn er in veel skigebieden speciale aanbiedingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld familieskipassen. In sommige gebieden skiën kinderen tot een bepaalde leeftijd zelfs helemaal gratis. Daarnaast zijn er in diverse regio’s zogenaamde gastenkaarten te verkrijgen, waarmee u korting krijgt op uitstapjes naar bijvoorbeeld zwembaden en musea. Het loont dus om goed uit te zoeken in welke skigebieden u profiteert van dergelijke aanbiedingen.

3) Boek vroeg in verband met schoolvakanties

Wanneer u met het gezin op skivakantie gaat, dan bent u waarschijnlijk gebonden aan schoolvakanties. We raden u aan om vroeg te boeken, zodat de accommodatie van uw keuze niet volgeboekt is. Bovendien profiteert u vaak van vroegboekkorting wanneer u tijdig boekt.

4) Skiuitrusting

Wanneer uw kinderen nog klein zijn, dan is het niet verstandig om zelf skimateriaal aan te schaffen. Ze groeien immers zo weer uit hun skischoenen en volgend jaar zijn de ski’s waarschijnlijk alweer te kort. In het skigebied kunt u voor een klein bedrag skimateriaal huren. Ook is het natuurlijk mogelijk om spullen te lenen van vrienden of bekenden die niet mee gaan.

5) Skiles

Moeten uw kinderen nog op skiles? Laat dit dan over aan de skischool en ga de kids niet zelf lesgeven. Voordat u op wintersport gaat kunt u alle informatie over skischolen al online vinden, zodat u zeker weet dat er een fijne skischool in het gebied te vinden is. Ook wat betreft skiles profiteert u soms van aantrekkelijke vroegboekkorting door alvast online te reserveren.

Hulp nodig bij het vinden van de ideale locatie?

Romex Restate verhuurt tal van appartementen verspreid door Oostenrijk en Frankrijk. Wat te denken van een appartement in Tirol, Kaprun of Portes du Soleil? We kennen de verschillende gebieden als geen ander en adviseren u graag over het meest geschikte gebied voor u en uw gezin.

< Info Corona-virus Hoe vroeg moet ik mijn skivakantie boeken? >