Op wintersport: kiest u voor Oostenrijk of toch Frankrijk?

28 September, 2020 08:34

De keuze tussen Oostenrijk of Frankrijk blijft voor veel wintersporters een lastige. Beide gebieden hebben overeenkomsten, maar verschillen vanzelfsprekend ook van elkaar. Om de keuze voor het juiste wintersportgebied iets gemakkelijker te maken, wegen we voor u beide landen tegen elkaar af.

Meer informatie

Skigebieden

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de verschillende skigebieden te analyseren. Het voornaamste verschil tussen beide landen is de ligging van de pistes. Over het algemeen liggen de skigebieden in Frankrijk hoger dan die van Oostenrijk. Hierdoor heeft u in Frankrijk iets meer sneeuwzekerheid, maar is het er ook kouder. De gebieden in Oostenrijk liggen relatief laag, waardoor u vaak onder of nabij de boomgrens kunt snowboarden of skiën. Ideaal voor het maken van prachtige tochten door de bossen. In Frankrijk zijn de skigebieden weer uitgestrekter dan in Oostenrijk, waardoor u een enorm gebied kunt ontdekken.

Sfeer

Een van de charmes van wintersport is toch wel de omgeving. Mooie kerkjes, gezellige restaurants en sfeervolle bergdorpjes: er hangt altijd een gezellige sfeer in wintersportplaatsen. De dorpjes in Oostenrijk hebben de “ouderwetse” charme het beste weten te behouden. Dit merkt u dan ook zeker wanneer u er gaat après-skiën.

In Frankrijk vindt u de zogenaamde skistations. Dit zijn speciale wintersportplaatsen die in de jaren ’60 en ’70 zijn aangelegd. Functionaliteit stond hierbij voorop, want de liften en accommodaties waren niet bepaald een lust voor het oog. Gelukkig is er in Frankrijk de laatste jaren volop aandacht om ook die typische wintersportsfeer te realiseren. In steeds meer skigebieden vindt u prachtige chalets en accommodaties, waardoor de dorpen winnen aan intimiteit.

Kindvriendelijkheid

Oostenrijk is onder Nederlanders al vele jaren een populaire wintersportbestemming vanwege de kindvriendelijkheid van de skigebieden. Veel locaties hebben een Nederlandse skischool en speciale pistes voor kinderen. In bepaalde gebieden zijn er zelfs heuse kinderclubs te vinden. In Frankrijk zijn de wintersportlocaties de laatste jaren ook steeds familievriendelijker aan het worden, maar Oostenrijk blijft hierin voorloper.

Conclusie

Wat vindt u belangrijk als u op wintersport gaat? Dorpjes vol gezelligheid of grote skigebieden? Gaat u graag après-skiën of komt u voor uw rust? Wanneer u komt vanuit sportief oogpunt is Frankrijk echt een aanrader. Voor een feestelijke sfeer en gezelligheid is de Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ wellicht meer uw ding.

Romex Restate verhuurt appartementen in zowel Oostenrijk als Frankrijk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

< AANGEPASTE COVID-19 VOORWAARDEN Op wintersport met het gezin: zo vindt u de ideale locatie >