Op skivakantie naar Gerlos

2 Juli, 2020 13:18

Gerlos en après-ski: twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat je in Gerlos goed kunt après-skiën is algemeen bekend, maar wij vroegen ons af of het terecht is dat het Oostenrijkse gebied voornamelijk geroemd wordt om de festiviteiten na het skiën. Hoe zit het bijvoorbeeld met de pistes en het niveau van de wintersporters? En is het gebied ook geschikt voor gezinnen met kinderen? In dit blogartikel laten we ook de andere kanten van Gerlos zien.

Meer informatie

Gerlos: walhalla voor après-ski

Met zo’n 150 km aan piste is Gerlos een langgerekte wintersportlocatie. Het dorp in Tirol deelt het skigebied met de plaatsen Königsleiten, Zell am Ziller en Grimmel. Langs de hoofdweg in het dorpje Gerlos vindt u tal van leuke winkeltjes en accommodaties, maar Gerlos staat toch wel het meest bekend om zijn après-ski. Veel wintersporters, waaronder grote aantallen Nederlanders, zoeken na 16:00 uur een van de vele gezellige kroegjes op om vervolgens tot diep in de nacht te drinken en feesten. Little London, Luigi’s Turbo Bar en Cin Cin zijn enkele populaire kroegen om eens flink door te zakken. In april vindt ook ieder jaar het Dutchweekend plaats, speciaal voor de vele aanwezige Nederlanders. Kortom: buiten het skiën om valt er in Gerlos genoeg te beleven. Maar het skigebied in Tirol biedt meer.

In Gerlos op skivakantie met de kinderen

Ook gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven in Gerlos. In het centrum van het dorp vindt u Kinderland: een soort speelparadijs en skischool in één. Kinderen vanaf 2 jaar mogen hier al skiles volgen. Een groot voordeel van Gerlos is dat er tal van Nederlandse skileraren actief zijn, waardoor het voor uw kinderen makkelijker en leuker is om skiles te volgen.

Geschikt voor beginnende skiërs

Ook de beginnende skiër kan zich uitleven in Gerlos. Bij het Arena centrum vindt u een brede, blauwe piste die ideaal is voor beginners. Zodra u het maken van bochtjes goed onder de knie heeft, is ook de rode afdaling terug naar het dal prima te doen. Uiteraard kunt u ook als volwassene skiles volgen, zodat u binnen een mum van tijd afdaalt alsof het niets is.

Ook voor de gevorderde skiër

Bent u een ervaren skiër en houdt u van iets meer uitdaging? In het uitgebreide Snowpark met diverse moeilijkheidsgraden kunt u volledig losgaan. In het overkoepelende skigebied in de Zillertal Arena is ruim 90 km aan rode pistes te vinden waar u prachtige tochten kunt maken. Ook voor de gevorderde skiër valt er dus genoeg te beleven in Gerlos.

Complete skivakantie

Zoals u heeft kunnen lezen is Gerlos een ideaal gebied om het skiën te combineren met een flinke dosis gezelligheid. Gerlos en après-ski gaan hand in hand, maar ook de pistes stellen niet teleur. Daarnaast is het gebied bijzonder kindvriendelijk. Onze conclusie: Gerlos is veel meer dan alleen een après-ski gebied!

Boek nu, beslis later en geniet van een zorgeloze zomervakantie! >