Oostenrijk: Corona update

16 September, 2021 11:11

Corona update Oostenrijk 

Het is momenteel nog steeds mogelijk om naar Oostenrijk af te reizen en hier op vakantie te gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeltop dit moment een geel reisadvies af voor Oostenrijk.

Momenteel zijn er in Oostenrijk nog steeds een aantal maatregelen van kracht:

  • Mensen die volledig gevaccineerd zijn hoeven géén PCR test meer te doen. Wanneer u maar één vaccinatie heeft, bent u verplicht een negatieve PCR-test bij zich te hebben voor het betreden van accommodaties, restaurants, etc.
  • Na een verblijf in Oostenrijk hoef je voor terugkeer naar Nederland geen negatieve PCR-testuitslag te laten zien. Wel moet u een vaccinatiebewijs hebben om dit aan te kunnen tonen.
  • Voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn is het wel toegestaan om naar Oostenrijk te reizen. U dient een negatieve PCR-testuitslag bij u te hebben van maximaal 48 uur oud.
  • Zelftesten mogen niet ouder zijn dan 24 uur.
  • Er geldt vanaf 15 september weer een mondkapjesplicht mét een FFP-2 masker. Bij het betreden van winkels, apotheken en openbaar vervoer bent u verplicht een FFP-2 masker te dragen.
  • Er geldt géén quarantaineplicht meer in Oostenrijk.
  • Bij thuiskomst vanuit Oostenrijk hoeft u niet in quarantaine te gaan.
  • Een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur en geldt niet voor mensen die volledig gevaccineerd zijn) is verplicht bij het betreden van een accommodaties, restaurants etc.

Een PCR-test in Oostenrijk is gratis voor toeristen. Bij accommodaties en horeca is er de mogelijkheid om een zelftest te doen.

Om Oostenrijk te betreden gelden er voor de Nederlandse gasten de volgende zogeheten 3-G-voorwaarden. Dit geldt vanaf de leeftijd 12 jaar en ouder:

Getest:

U moet in het bezit zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur mét een Engels/Duits reiscertificaat. Let erop dat u bij de GGD een dergelijk certificaat niet ontvangt.

Genezen:

Een medische verklaring dat u in de afgelopen 6 maanden genezen bent van een COVID-19 besmetting. Deze verklaring dient opgemaakt te worden in het Engels/Duits.

Ingeënt:

U dient minimaal 22 dagen geleden met minimaal uw eerste vaccine ingeënt te zijn met een door het EMA goedgekeurd vaccine (Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen of AstraZeneca). Vanaf 15 augustus moet u volledig gevaccineerd te zijn om geen PCR-test meer te hoeven doen.

< Wintersport Oostenrijk 2021/2022: de coronamaatregelen Frankrijk: Corona update >