Hoe zorg je ervoor dat je straalt op de piste?

12 September, 2014 16:52

De zomer is bijna voorbij en dat betekent dat we kunnen denken aan de volgende vakantie: De wintersport.  Om straks optimaal te kunnen stralen op de piste en je als beste van de piste afdaalt hebben wij een aantal tips samen gesteld ter voorbereiding. Hiermee haal je het beste uit je wintersportvakantie en kom je goed voor de dag!

 

Tip 1: Zorg voor een goede conditie

Een goede conditie is alles. Skiën of snowboarden is erg intensief en kan toch best wel vermoeiend zijn. Daarom is het belangrijk voordat je op vakantie gaat ervoor zorgt dat je conditie op peil is. Dit hoef je echt niet meteen te doen door enorm hard te trainen, maar zorg er in ieder geval voor dat je twee keer per week sport. Heb je hier zelfs geen tijd voor? Pak dan vaker de fiets of neem de trap.


Tip 2: Oefen alvast

Ben je een minder ervaren skiër of snowboarder? Dan is het aan te raden om het eens te oefenen in een skihal. Hier kan je zelfs les krijgen om alle trucs onder de knie te krijgen. Door het oefenen kom je alvast in de sfeer van de wintersport en zorgt ervoor dat je beter op de latten staat. Zeker voor kinderen is dit een aanrader. Heb je meer ervaring nodig? Dan kan een cursus op een rolband ook uitkomst bieden. Dit zijn wel vermoeiende trainingen, maar zeer effectief.

 

Tip 3: Zorg voor goed materiaal

Neem je eigen ski’s of boards mee? Zorg dan dat deze in goede staat verkeren. Vraag advies aan een skiwinkel die daarin gespecialiseerd in is. Ski’s met scherpe staalkanten en die gewaxed zijn zorgen ervoor dat je makkelijker van de piste afgaat. Waar je helemaal op moet letten zijn de bindingen. Stel deze goed af, om ervoor te zorgen dat je na een val niet gelijk iets breekt.

 

Met deze tips ga je meteen goed van de piste af. Bouw daarnaast het tempo ook rustig op, dus begin de eerste dag niet té fanatiek. Weet je nog niet waar je heen wil deze winter? Bekijk dan onze appartementen eens!

< Skiën of snowboarden? Wandeltips >