Hoe ziet de wintersport van het skiseizoen 2021/2022 er uit in Oostenrijk?

19 Oktober, 2021 11:11

Hieronder lees je meer over hoe het nu zit met Corona in Oostenrijk, het reisadvies en de bijbehorende Corona maatregelen. Momenteel staat het reisvides voor Oostenrijk op kleurcode geel en is een wintersport vakantie hier dus gewoon mogelijk. Echter, zijn er wel een aantal maatregelen van kracht en dien je rekening te houden met bepaalde regels.

De belangrijkste regel die momenteel van kracht is, is de zogeheten '3-G-regel'. De 3-G-regel geldt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Genezen:

Je hebt een medische verklaring dat je in de afgelopen 6 maanden bent genezen van een COVID-19 besmetting. Deze verklaring dient opgemaakt te worden in het Engels/Duits.

Gevaccineerd:

Je dient minimaal 22 dagen geleden volledig gevaccineerd te zijn met een door het EMA goedgekeurd vaccine (Pfizer/BioNTech, Moderna, Jansen of AstraZeneca) om geen PCR-test meer te hoeven doen. 

Getest:

Je moet in het bezit zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur mét een Engels/Duits reiscertificaat. 

Algemene Coronaregels in Oostenrijk:

  • Voor het gebruik van skiliften dien je een 3-G-bewijs te laten zien. Dit wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa.
  • Berghutten en restaurants zijn toegankelijk op vertoon van een 3-G-bewijs.
  • De après-ski kan plaatsvinden, maar onder strenge maatregelen. In principe geldt nu de 3-G-regel. Mochten de Coronasituatie verslechteren, kan dit aangescherpt worden naar de 2-G-regel. Dit houdt in dat alleen genezen en gevaccineerde mensen toegang hebben.
  • Er geldt geen capaciteitsbeperking voor de skiliften.
  • Iedereen is verplicht een FFP-2-mondkapje te dragen in gesloten skiliften (vanaf 14 jaar).
< Romex bij Business Class zondag 31 oktober! Hoe ziet de wintersport van het winterseizoen 2021/2022 er in Frankrijk uit? >