Hoe reis jij naar je wintersportbestemming?

11 Oktober, 2016 11:50

Hoewel de zomer nog maar net is afgelopen, ben je misschien alweer aan het kijken naar je wintersportvakantie. Veel mensen rijden met de auto naar hun wintersportbestemming. Maar heb je wel eens nagedacht over een andere manier van vervoer?

Het reizen met eigen auto heeft veel voordelen: er is veel ruimte voor bagage, je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en kan pauze nemen wanneer je wilt. Toch kiezen steeds meer mensen voor een alternatief vervoersmiddel. De omstandigheden op de weg zijn namelijk niet altijd even veilig, er staan vaak lange files en een lange autorit is erg vermoeiend. Daarnaast kunnen de brandstofkosten hoog oplopen en moeten er winterbanden en sneeuwkettingen aangeschaft worden om over de gladde wegen te rijden.

Met de bus
Met de bus op wintersport betekent een ontspannen begin van je vakantie. Het is veilig, je hoeft zelf niet te rijden en het is voordelig. Er worden complete wintersportreizen met busvervoer aangeboden, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een buspendel te boeken. Je boekt dan alleen de reis en regelt zelf het verblijf. Heb je bijvoorbeeld één van onze appartementen in Gerlos, Kaprun, Niederau of Portes du Soleil geboekt? De kans is groot dat er goedkope buspendels richting deze bestemmingen rijden.

Met de trein
Met de trein op wintersport is de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Daarnaast zijn dit vaak nachttreinen, zodat je tijdens de reis kunt slapen in een eigen coupé. Hierdoor kom je heerlijk uitgerust aan op je wintersportbestemming. Het enige nadeel aan reizen met de trein is dat je vanaf het station nog naar je appartement moet reizen. Dit is meestal geen probleem: zo hebben Gerlos en Kaprun zelf geen treinstation, maar wel een goede busverbinding met het dichtstbijzijnde station.

Met het vliegtuig
Met het vliegtuig naar je wintersportlocatie afreizen hoeft niet duurt te zijn. Daarnaast is reizen per vliegtuig veel sneller dan met de auto of het openbaar vervoer. Natuurlijk is niet elke wintersportlocatie voorzien van een vliegveld. Als je bijvoorbeeld een appartement huurt in Gerlos of Kaprun, dan kun je het beste vliegen op Innsbruck. Met een taxi, een huurauto of het openbaar vervoer reis je vervolgens naar het appartement.

Wil je er zeker van zijn dat je een fijn appartement hebt tijdens je wintersportvakantie? Boek dan nu alvast je appartement in Gerlos, Kaprun, Niederau, of Portes du Soleil via onze website. Het is ook mogelijk om telefonisch te boeken via 079 362 58 22.


Bewaren

< Persbericht: Koert-Jan de Bruijn & Sanny Verhoeven presenteren Off Piste Deze winter open: GLENNIE’S RESTO & CAFE >