Hoe bereid je je voor op de wintersport met de auto?

25 November, 2014 13:27

Op wintersport met de auto heeft veel voordelen. Op locatie aangekomen ben je altijd mobiel en kan je makkelijk naar een andere locatie. Hoewel veel mensen met de auto op wintersport gaan, weet niet iedereen wat er allemaal bij komt kijken om veilig aan te komen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden.

 

Zorg dat de auto winterklaar is

Voordat je vertrekt moet je ervoor zorgen dat de auto winterklaar is. Het is verplicht om sneeuwkettingen, oranje veiligheidsvest en een autovignet in de auto te hebben. Daarbij is het niet aan te raden om op wintersport te gaan zonder winterbanden. Laat de auto voor de zekerheid voor het vertrek checken door de garage. Laat sterretjes uit de ruit halen, zodat deze niet verergeren door bevriezing.

 

Zorg ervoor dat de deuren niet vastvriezen

Om te voorkomen dat de deuren van je auto vast vriezen helpt het om talkpoeder of siliconenspray te spuiten op de rubbers. Tegenwoordig zijn er ook speciale middelen voor om dit tegen te gaan. Is de deur al dicht bevroren? Dan kan je de deur even extra dicht duwen, zodat het ijs breekt.

 

Gebruik je handrem niet

Een handrem kan ook vastvriezen. Daarom wordt het aangeraden om de handrem niet te gebruiken in de winter. Zet de auto in de P of in zijn achteruit. Mocht je handrem toch bevroren zijn, dan kun je het beste de handrem nog eens aantrekken om zo het ijs te breken.

 

Zorg voor ruitontdooier in de auto

Een spuitbus met ruitontdooier mag niet ontbreken op de wintersport vakantie. Dit is niet alleen handig voor de ruiten maar kan ook helpen bij vastgevroren deuren. Leg hem niet in de auto, maar haal hem eruit zodat je altijd nog je auto in kan.

 

Met deze tips ga je goed voorbereid op vakantie en kom je veilig aan op je bestemming. Voor meer informatie over wintersport, houd onze blog in de gaten voor tips en weetjes.

 

< De verkeersregels op de piste De juiste behandeling voor uw wintersport spullen >