Fietsen in heuvelachtig gebied

2 September, 2015 16:10

In de zomer zijn wintersportgebieden goede fietsgebieden. Fietsen in Nederland is echter niet te vergelijken met trappen in de bergen. Daarom in dit blog een aantal tips om in heuvelachtig gebied prachtige fietstochten te kunnen maken.

Tips voor het fietsen

Het fietsen in Oostenrijk of Frankrijk is heuvelachtiger dan in Nederland. Vergeet daarom vooral niet te schakelen. De hellingen kunnen verraderlijk zijn en het is soms lastig om kortere routes te vinden. Het regelmatig schakelen zorgt ervoor dat er makkelijker een constant tempo aan te houden is. In het vlakke Nederland is schakelen bijna niet nodig. In Oostenrijk of Frankrijk is het geen overbodige luxe. Door te schakelen fietst het stukken gemakkelijker.

Als u zelf uw eigen fiets meeneemt op vakantie in bijvoorbeeld Gerlos of Kaprun, dan is het zaak de fiets goed na te kijken. Let daarbij met name ook op de remmen. In Nederland gebruiken wij deze verhoudingsgewijs bijna niet. Sommige heuvels of bergen kunnen echter steiler zijn dan gedacht en dan is goed materiaal natuurlijk erg belangrijk.

Genieten van het mooie uitzicht

Op de toppen van de bergen is het uitzicht het meest mooi. Tijdens de fietstocht bestaat de kans dat de top dichterbij lijkt dan deze in werkelijkheid is. Vergeet tijdens het fietsen daarom niet om voldoende pauze te nemen. Aan te raden valt om genoeg tijd te nemen voor pauze. Neem ook genoeg etenswaren en drinken mee. Dit kan van pas komen op het moment dat een tocht iets langer duurt dan gedacht.

Meerdere dagen fietsen

Als u meerdere dagen wilt fietsen dan kan het handig zijn gebruik te maken van het huren van een appartement. Romex-restate heeft appartementen in zowel Frankrijk als Oostenrijk. Door een meerdaags verblijf heeft u  meer tijd om te genieten van de prachtige natuur.

< Reisindustrie enthousiast over toename overnachtingen Wildschönau Inpaktips voor elke vakantie >