De juiste behandeling voor uw wintersport spullen

12 November, 2014 11:18

Voor velen is wintersport het hoogtepunt van het jaar. De meeste wintersporters gaan één keer per jaar de bergen op en hebben daarom hun wintersport spullen vaak het grootste deel van de tijd in de schuur staan. De kleding wordt nog gewassen, maar de ski’s, boards en schoenen worden vaak zonder pardon opgeborgen. Dan kan het voorkomen dat uw wintersport er het seizoen erop iets minder rooskleurig uit zal zien. De volgende tips zijn enorm belangrijk om de spullen in de gewenste conditie te houden, seizoen na seizoen.


Schoenen drogen

Belangrijk is dat u uw schoenen uit elkaar haalt en alle onderdelen goed laat drogen. Haal even een sopje door zowel de binnen- als de buitenkant zodat alle viezigheid van de schoenen wordt verwijderd. Neem daarna een desinfecterende spray en desinfecteer de complete schoen. Voordat je de schoenen weer in elkaar zet kun je de gespen het beste even inspuiten met teflonspray. Bewerkt eventueel leren onderdelen met een crème of spray die speciaal voor leer is. Berg daarna je schoenen op in een schone skischoentas of op een droge plank in huis.

Wax

Nog belangrijker dan de schoenen zijn uw ski’s en snowboards. Hier kan nogal gauw een laag met roest op komen te zitten en daarom is het belangrijk dat ze goed in de wax worden gezet. De randen van de ski’s of snowboards moeten zelfs met een vette crème, zoals vaseline in worden gesmeerd. Het beste is om je spullen in een zogenaamde douchebag op te bergen. Dit is een grote tas om je ski’s of boards in op te bergen, zodat ze langer mooi blijven. Deze speciale draagtas is in lengte verstelbaar en beschermd je wintersport spullen tegen een stootje. Deze tassen zijn te vinden op www.snowcountry.nl.

Opbergen

Zoals eerder aangegeven is het beter om je wintersport spullen op een droge plek op te bergen. Maar het onhandige formaat van ski’s en snowboards leidt er vaak toe dat de spullen sneller op een vochtige plek worden weggezet. Daar is natuurlijk ook een oplossing voor. U kunt namelijk zelf, heel gemakkelijk een rek bouwen, dat als opbergkast voor uw wintersportspullen dient. Het beste is om een opbergrek in huis te bouwen. Heel simpel:

  1. Koop per ski twee boekenplankbeugels. Heeft u dus in totaal twee setjes met ski’s, koop dan acht boekenplankbeugels.
  2. Bevestig deze boekenplankbeugels aan de muur, met voldoende afstand tussen de ski’s. In de breedte ongeveer één meter en in de hoogte zo’n 15 centimeter.
  3. Leg iedere ski met de base naar boven en de binding naar beneden, bovenop twee boekenplankbeugels. 

Nog geen wintersport uitgekozen?

Gaat u aankomend seizoen voor het eerst op wintersport, of heeft u uw wintersport spullen afgelopen seizoen niet goed schoongemaakt en opgeborgen, dan is het belangrijk om dit aankomend seizoen wel te doen. Gebruik de bovenstaande tips om het seizoen erop weer volop te kunnen genieten van uw wintersport. Wassen, schoonmaken, waxen en op de juiste manier opbergen is de manier om dit te doen. Liggen uw wintersport spullen al wel klaar, maar bent u nog op zoek naar een leuk wintersport adres? Bij ons vindt u erg mooie appartementen in Oostenrijk en Frankrijk. Er zijn appartementen beschikbaar in verschillende gebieden en prijsklassen. De appartementen worden gemiddeld met een 9,4 beoordeeld, maar zijn toch zeer betaalbaar.

Heeft u nog tips om uw wintersport spullen zo goed mogelijk op te bergen? Laat het ons weten.

< Hoe bereid je je voor op de wintersport met de auto? Romex Restate op de Excellent Beurs in AHOY Rotterdam van (12 t/m 15 dec. a.s.) >