De ideale zomervakantie in Portes du Soleil

20 Juli, 2015 14:58

De vakantie met het hele gezin is iets waar u natuurlijk het hele jaar naar uitkijkt. U heeft een jaar lang hard gewerkt en dan is de tijd daar gekomen om te gaan ontspannen. Ieder gezin ontspant natuurlijk op een andere manier en daar moet u dan ook ieder jaar weer rekening mee houden. Terwijl u liever in het zonnetje ligt met uw favoriete drankje, houdt uw partner misschien meer van een ondernemende vakantie. Tel daar eventueel uw kinderen nog bij op, dan heeft u te maken met veel verschillende ideeën omtrent het vieren van vakantie. De ideale oplossing is natuurlijk een vakantie die ontspanning biedt en genoeg activiteiten in de nabije omgeving heeft. Een perfect voorbeeld is een vakantie naar een wintersportgebied zoals Portes du Soleil.

Hoewel u misschien zou denken dat Portes du Soleil echt een winterbestemming is, heeft u het daar bij het verkeerde eind. Portes du Soleil is namelijk ook een onwijs populaire vakantiebestemming voor ieder type vakantieganger. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om er tot rust te komen in de prachtige omgeving, maar kunt u er ook vele activiteiten ondernemen. Daarom komen hier de leuke activiteiten in of uit de omgeving van Portes du Soleil aan bod.

Watersport

De alpen staan natuurlijk niet alleen bekend om de besneeuwde bergen, maar ook om het kraakheldere water. Dit water loont zich uitstekend voor verschillende watersporten. Op een half uurtje rijden ligt het meer van Geneve, waar u in de buitenlucht heerlijk op verschillende zandstrandjes kunt genieten van de zon. Ook zijn er natuurlijk meerdere zwembaden en rivieren in de omgeving waar u af kunt koelen. Verder kunt u ook gaan raften, kanoën of zeilen in de wilde natuur of langs de pittoreske dorpjes. Ideaal voor de kinderen is het Aquaparc Les Bouverettes, dat op een half uurtje rijden de kinderen voorziet van een dag lang plezier op de glijbanen en in de verschillende zwembaden. Meer fan van ontspannen, dan kunt u naar de thermen van Lavey Les Bains. Hier vindt u verschillende sauna’s, stoombaden en zwembaden. Bij deze thermen kunt u natuurlijk ook volledig tot rust komen na een dag activiteiten.

In de bergen

De bergen in de omgeving van Portes du Soleil lenen zich uitstekend voor wandelingen, mountainbiken en klimmen. Hoewel deze activiteiten vrij inspannend kunnen zijn komt u hier gegarandeerd tot rust. De prachtige omgeving heeft een opvallende flora en fauna langs de 800 kilometer lange wandelpaden, die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Bang om te verdwalen? Dan zijn er altijd gidsen in de buurt die u kunnen begeleiden en u meer vertellen over de omgeving. Verder is er 650 kilometer aan mountainbike routes voor diegene die graag de alpen per fiets ontdekken. Er zijn zelfs echte mountainbike parken voor diegene die wel houden van een spannende fietstocht.

Voor de kick

Nog meer adrenaline krijgt u van bijvoorbeeld parapenten. Hierbij vliegt u als een vogel door de vallei tussen de bergen door en geniet u van het prachtige uitzicht zoals u dat nog nooit heeft gedaan. Gaat dit net even te langzaam, dan kunt u uw vakantie nog spannender maken door jezelf gezekerd met 120 km/h van de ene berg naar de andere berg te verplaatsen. Dit heet de Fantasticable en staat garant voor een middag vol spanning en sensatie.

Wilt u meer informatie over alle activiteiten in Portes du Soleil of bent u op zoek naar een appartement in de omgeving, neem dan eens een kijkje. Fijne zomer!

< Inpaktips voor elke vakantie Beleef de zomer in Kaprun >