5 vermaaktips voor kinderen tijdens lange autoritten

6 Maart, 2015 16:30

Bent u onderweg om uw vakantie bestemming te bereiken? Vervelen uw kinderen zich al in de auto en begint na een half uur rijden iemand al te vragen “hoe ver is het?”? Om dit te voorkomen geven wij in deze blog een aantal tips om uw kinderen te vermaken tijdens lange autoritten.

 

Tip 1: DVD speler

Neem een DVD set mee voor in de auto. Deze beeldschermen zijn vaak eenvoudig vast te maken met klittenband aan de kopsteunen of koop een draagbare DVD speler die de kinderen op hun schoot kunnen houden. Hierop kunnen ze zoveel mogelijk tekenfilms, films en series zien die ze willen. Waar ze thuis misschien maar een paar uur mogen tv kijken, mogen ze in de auto lekker lang tv kijken.

 

Tip 2: Spelcomputers

Een spelcomputer is bijna niet meer weg te denken uit een leven van een kind. Zorg er dan ook voor dat uw kind de draagbare spelcomputer meeneemt. Er zijn tal van spellen waar uw kind uit kan kiezen en er zit er vast wel één geschikte tussen.

 

Tip 3: Klassieke spellen

De populaire spellen, zoals Vier op een rij, Zeeslag en Dokter Bibber zijn verkrijgbaar in kleinere versies. Ideaal voor in de auto. Met magneetjes blijven spelonderdelen op zijn plek en verschuift er niet iets makkelijks.

 

Tip 4: Strips en boeken

Een goed boek of strip vinden kinderen leuk om te lezen, mits ze niet autoziek worden. Strips zijn meestal wat toegankelijker, maar dat verschilt heel erg per kind.

 

Tip 5: Autospelletjes

De ouderwetse autospelletjes doen het ook altijd nog erg goed tijdens autoritten. “Ik ga op reis en neem mee..” en “Ik zie ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is…” zijn autospelletjes die kinderen altijd leuk vinden om te doen.

 

Met deze tips zullen uw kinderen rustig en zonder achterbankgejank aankomen op de vakantiebestemming.  Heeft u nog geen vakantiebestemming geboekt? Bekijk dan ons aanbod.

< Romex op zondag 22 maart 2015 in Business Class Extra benodigdheden voor op de piste >