5 tips voor een veilige wintersportvakantie

26 Juni, 2014 16:56

Ga jij dit jaar op wintersport en ben jij één van de personen die denkt: mij gebeurt toch niets? Bedenk je dan dat er ieder jaar mensen gewond raken tijdens de wintersportvakantie. Wil jij veilig en gezond thuiskomen? In deze blog 5 tips voor een veilige wintersportvakantie.

 

1. Zorg dat je fysiek fit bent

Vaak wordt het onderschat maar of je nou gaat skiën, snowboarden of langlaufen. Het blijft een sport. Vaak gebruik je spieren die je niet gebruikt in het dagelijks leven. Hierdoor kan je sneller geblesseerd raken. Zorg daarom dat je ruim van te voren begint met het trainen van de spieren die je veel zult gebruiken tijdens jouw wintersportvakantie.

Tip!

Ga voor de wintersportvakantie een aantal keer indoor skiën of snowboarden. Dit kan op verschillende plekken in Nederland. Hierdoor krijgt u niet alleen feeling met de sneeuw, maar komt u ook alvast helemaal in de stemming voor uw vakantie!

 

2. Het onderhoud van de ski- of snowboardspullen

Heb jij een eigen board of eigen ski’s? Zorg dan dat deze altijd goed onderhouden zijn. Dit glijdt niet alleen beter, maar geeft je ook meer grip en zorgt ervoor dat je een stuk makkelijker kan sturen.

 

3.  Een goede reisverzekering

Als je op wintersport gaat is een goede reisverzekering erg belangrijk. Let op: Niet alle reisverzekeringen dekken ook ongevallen bij wintersportvakanties.

Mocht je een ongeluk krijgen tijdens de wintersportvakantie, dan lopen de kosten vaak al hoog op. Met een goede verzekering voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

 

4. Draag een helm

In steeds meer skigebieden is een helm al verplicht. Bescherm jezelf goed en koop een goede helm die geschikt is voor de wintersport.

 

5. Off-piste

Veel mensen houden van een beetje uitdaging en gaan daarom off-piste. Realiseer je dat off-piste skiën of snowboarden altijd risico’s heeft en erg gevaarlijk kan zijn!

Mocht je toch off-piste willen gaan, zorg dan voor een ervaren gids en een goede uitrusting.

Veiligheid is het allerbelangrijkste. Zorg daarom dat jij niet één van die mensen bent die denkt: mij overkomt niets! Een ongeluk zit in een klein hoekje.

< Vakantiechecklist: wat moet je niet vergeten? 5 belangrijke pisteregels >