5 belangrijke pisteregels

20 Juni, 2014 09:45

Heb jij jouw wintersportvakantie voor volgend jaar alweer geboekt? En ben jij op de hoogte van alle pisteregels? Net als op de weg gelden op de piste een aantal regels. Wij zetten de belangrijkste regels speciaal voor jou op een rijtje.

 

1. Breng jezelf en andere mensen niet in gevaar

Je bent niet alleen op de piste! Let daarom altijd op de mensen om u heen en zorg dat u met uw ‘skigedrag’ niemand in gevaar brengt. Dit geldt ook wanneer u even bent gestopt en weer wilt invoegen op de piste of in de keuze van uw skispoor. Let daarbij ook altijd op je snelheid. Zorg dat je voldoende tijd hebt om te kunnen stoppen of uit te wijken zonder hierbij jezelf of andere in gevaar te brengen.

 

2. Inhalen op de piste

Inhalen mag altijd, mits je de ander niet in gevaar brengt. Zorg daarom dat je voldoende afstand houdt tussen jezelf en de skiër of snowboarder die je inhaalt, zodat hij niet in zijn beweging wordt belemmerd.

 

3. Pisteregels

Let altijd op de markeringen en borden op de piste. Deze regels moeten ten alle tijden worden opgevolgd. Blijf ten alle tijden op de piste! Ga niet ‘off-piste’ zonder een ervaren gids.

 

4. Klimmen of lopen op de piste

Kan je of wil je niet meer verder skiën en besluit je een stukje te lopen of een stukje omhoog te klimmen? Let op: dit is alleen toegestaan aan de zijkant van de piste. Zo belemmer je je medeskiërs niet.

 

5. Hulpverlening op de piste

Net als in het verkeer is op de piste iedereen verplicht om hulp te verlenen bij een ongeval. Zie jij iemand een harde val maken? Controleer dan altijd even of alles goed gaat met deze persoon.

Pisteregels zijn erg belangrijk om de orde te houden op de piste. Of je nu een beginnende skiër of snowboarder bent. Iedereen dient deze regels op te volgen.

< 5 tips voor een veilige wintersportvakantie 5 tips voor een onvergetelijke zomervakantie in Portes du Soleil >